Relatietherapie

 

Communicatie begint bij hoe we elkaar zien. Dit bepaalt onze houding. In een relatie (huwelijk) ontstaan allerlei patronen in de loop van de jaren. Deze patronen kunnen op den duur verstikkend werken en ontevredenheid opleveren in de relatie. U wilt anders maar weet niet hoe. De wil is er wel, maar men kan gewoon niet veranderen. Ziet u elkaar als boosdoener, of als mens, die soms onbegrijpelijke dingen doen.... Er is altijd een goede reden, maar hoe komt het dat het dan toch fout gaat. Lees hier over de orkaan van opoffering., uit de cursus van Govert van Ginkel.

Relatietherapie kan dan de manier zijn om dit proces tot een goed einde te begeleiden en patronen te doorbreken.
Als u bereid bent de problemen onder ogen te zien, uw relatie wilt verbeteren en het geduld heeft om hieraan te werken, kunnen wij samen werken aan een door u beiden gekozen oplossing.

Wij zijn deskundig om met u te onderzoeken, wat uw gevoelens en behoeften zijn. We zijn niet alwetend en steeds naar vermogen wat we kunnen om ons leven en geluk te dienen. U heeft altijd het beste met uzelf en de ander voor.. Had u echter alle informatie van tevoren geweten, dan had u mogelijk andere keuzes gemaakt en het belang van de ander daarin afgewogen. Soms is wel duidelijk wat de ander wil, maar is uw behoefte belangrijker. De keuze voorziet dan niet in het belang van beide behoefte. Dit maakt u niet verkeerd, u hoeft zich niet schulidg te voelen, u deed het met een goede reden. Communicatie in relatietherapie gaat om respect voor uzelf en de ander. Leren te communiceren over wat u gevoelens en behoeften zijn en die van de ander, om dit vervolgens naar elkaar om te zetten in een helder verzoek.

Leren ontopofferen,  luisteren naar uzelf, en verbinding zoeken met uw partner is de essentie van relatietherapie.